Renovació d’equips en el sistema de climatització del centre comercial.

El Corte Inglés reorienta el centre de Portal de l’Àngel a l’esport. El grup líder espanyol de grans magatzems, ha enfrontat la reforma del seu centre al Portal de l’Àngel de Barcelona per orientar-lo a una oferta dirigida al esport. Ubicada en una de les artèries més transitades de Ciutat Condal, és també el carrer comercial més cara de Espanya segons dades de l’any passat.

Lancoi, ha dut a terme la instal·lació de la renovació dels equips de climatització que abasteixen la totalitat de l’edifici que compta amb una superfície de 6.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes.

La refrigeració es produeix mitjançant un sistema amb 3 grans torres de refrigeració per aigua que requereixen una important actualització de les seves màquines. Els equips actualitzats són ideals per a aplicacions de mida mitjana i gran, amb gran eficiència energètica, tant per a refrigeració o només per a refrigeració / calefacció.

Detall d’operació d’una torre de refredament per aigua.

El enfriament per evaporació és una alternativa eficient i segura per al estalvi d’energia, aplicada a la condensació per aigua en les instal·lacions de refrigeració i aire condicionat. El principi de refrigeració per evaporació, a través de torres de refrigeració i en els condensadors té com avantatges: el estalvi energètic, el respecte cap al medi ambient, la seguretat i una excel·lent relació entre inversió i rendiment.

Des del punt de vista energètic, quant més elevades són les temperatures de l’ambient més eficient és el sistema, permetent reduir les temperatures de condensació a l’estiu fins a uns 15ºC o més, segons els casos, respecte a l’aire refredat. Això repercuteix en notables estalvis energètics d’entre un 20 a 30% respecte als procediments de refredament de condensació per aire.

Ubicació dels equips a la coberta del centre comercial.

En la nova instal·lació es va realitzar la renovació dels motors centrífugos de cada una de les torres de refrigeració, cada motor té un pes de 300 Kg i un diamètre de 200 centímetres. Les noves màquines disposen d’un variador de freqüència que permet ajustar la velocitat dels motors i augmentar l’eficiència del sistema. La instal·lació es va realitzar mantenint el centre comercial operatiu, intercalant la interrupció del funcionament de cada una de les torres aprofitant les moderades temperatures del mes de març. Els equips ubicats a la coberta posterior de la segona planta requereixen una precisa maniobra d’izado dificultada per la ubicació posterior, pels accessos vehiculars tant a l’avinguda com a la de Santa Anna i pel costat de l’hotel.

D’aquesta forma, Lancoi utilitza tota la seva experiència i saber fer per oferir un servei de manteniment de grans instal·lacions en condicions operatives molt exigents.