Reparació de juntes de dilatació en forjats.

El centre comercial Splau està ubicat al Baix Llobregat de Barcelona, des de la seva inauguració el 2010, el centre s’ha convertit en referent com a centre de compres, oci i restauració de la zona. El seu disseny innovador es desenvolupa en dues plantes circulars al voltant d’un pati a l’aire lliure que ofereix una agradable experiència de compra als seus clients. És el primer centre comercial a Espanya que obté el segell de qualitat 4 estrelles.

Vista general del pati del centre comercial.

El centre compta amb una àmplia oferta comercial amb marques líders, 18 sales de cinema d’última generació i un pati de menjars amb restaurants i cafès. En els seus 54.500 m2 també se situa un supermercat d’aliments i una de les botigues més grans d’electrodomèstics de Catalunya.

L’any 2012 es va dur a terme un important projectes de millora de la mobilitat i els serveis del centre, així mateix el grup Unibal Rodanco confia Lancoi Construcció i Instal·lacions per a realitzar tasques de manteniment.

El servei de Manteniment Integral d’Edificis de Lancoi optimitza les operacions de l’empresa i protegeix el valor de la propietat i els recursos invertits en infraestructura de manera sostinguda en el temps. L’empresa ofereix un servei de gestió integral proper i orientat al client que obté una solució unificada i d’alta qualitat.

En aquesta oportunitat es va executar la reparació de juntes de dilatació estructurals i constructives en els forjats de tot el centre comercial. Es van instal·lar juntes de dilatació d’alta resistència al trànsit de persones i mercaderies pesades.

Sectorització en cadascuna de les zones de treball.

Cadascuna de les juntes remata amb làmina sintètica a força d’etilè propilè diè – EPDM – i paviment de morter amb acabat de rajoles de Gres Porcelànic d’alta resistència. Està solució amb l’aplicació de juntes metàl·liques dimensionades en funció de les superfícies, evita que les deformacions pels diferencials de temperatura, especialment en les àrees exteriors, generin moviments que poden arribar a produir esquerdes i despreniments en el paviment. Els treballs es van realitzar en horari nocturn. Per assegurar el normal funcionament del centre comercial es van independitzar cadascuna de les zones d’intervenció.

Detall de l’estat previ, execució i aspecte final d’una junta de dilatació en pati central.

D’aquesta manera Lancoi ha utilitzat tota la seva experiència per oferir un servei de manteniment integral que assegura costos operatius homogenis en el temps i optimitza les operacions adaptat als objectius i la complexitat de les operacions d’un centre comercial.